Încredere

Zi de zi cunoaștem lumea din jur din ce în ce mai mult. Ne confruntăm tot mai mult cu noi persoane, noi opinii, noi intenții...
 Mergi pe stradă și te gîndești ce se ascunde sub zîmbetul unui simplu trecător... Merită oare să-i răspunzi cu un zîmbet de bun simț? Gîndești prea mult......și cînd privești în urmă, acea persoană e departe zîmbindu-i altcuiva deacum! În drum, întîlnești un prieten căruia abia așteptai să-i spui ceva important care trebuie să rămînă între voi. Mergi mai departe și îți întîlnești dușmanii care rîd de tine ironic de același lucru care tocmai i l-ai spus prietenului... Incredibil! Asta nu poate fi adevărat.. Doar știai doar tu și prietenul tău cel mai bun...nu?... Este oare cu putință ca prietenul tău să te fi turnat? Află că e mai mult decît posibil! Încrederea nu depinde de rangul de rudenie sau prietenie! Încrederea este înșelătoare și poate apărea din partea persoanelor de la care te așteptai cel mai puțin. Singurii pe care te poți baza de fiecare dată (fără excepții), sunt cei care au făcut tot posibilul, cei care au depus efortul maxim pentru a te vedea sănătos și fericit... Singurii pe care te poți baza mereu sunt părinții! Dealtfel - lucru demostrat: Nici în tine nu poți avea asemenea încredere precum în părinți!
De cîte ori ți-ai promis ca în dimineața următoare să te trezești  mai devreme și ai reușit? De cîte ori ți-ai propus să nu te atingi de prăjitura care îți face cu ochiul după ora 18:00... și ai reușit? Totuși părinții sunt cei care te cunosc cel mai bine și pe care, știi bine, că poți miza oricînd.

No comments:

Post a Comment