Întrebări fără răspuns

 Oameni...Viață...... Ce o mai fi însemnînd și asta?!!!...
 Trăim într-o lume în care nimeni și nimic nu are sens! Încercăm să luptăm cu noi înșine pentru a ne corecta.. Ne facem planuri de viitor, ne străduim să dezlegăm tainele trecutului, astfel încît uităm că mai avem și prezent. Gîndim prea mult.....acționăm puțin! Întîlnim emoții și sentimente, zîmbim, plîngem, suferim, într-un cuvînt, ne aflăm într-o permanentă luptă cu viața și cu timpul! Stai așa......timp? Ce e ăla?...
 Timpul... După cum spunea Friedrich Nietzsche, „Timpul este focul în care ne ardem existența.”! Și..... a avut mare dreptate. Trecînd prin timp, ne întrebăm unde ne aflam înainte de a ne naște cu 5 ani și unde ne vom afla 5 ani după moarte? Care este scopul vieții? De către cine suntem conduși? Ale cui marionete suntem? Și de ce ar avea cineva nevoie de noi? .. De asemenea ne cuprinde uneori o curiozitate de nedescris atunci cînd este vorba de întrebările: Cum s-a creat universul? Mai există alte lumi? Există extratereștri? Cum s-a format omenirea? Cînd v-a fi sfîrșitul lumii? .. și multe multe altele! Cel mai simplu și mai corect totuși, este să ne trăim prezentul la maxim știind și fără a ne îndoi că totul, absolut totul i se datorează lui Dumnezeu. 
Acceptă lumea așa cum este! Încearcă să-ți elimini latura curioasă, înlocuind-o cu un spirit de observație mai intens. Observă mai mult ceea ce te înconjoară: Un cer larg ce cuprinde Soarele și Luna, familia și prietenii ce-ți sunt alături ori de cîte ori ai nevoie, apa curată a izvorului, păsărelele superbe și cîntecul lor etern, farmecul unei glume bune, magia iernii, tinerețea primăverii, soarele darnic și iarba verde a verii și bogățiile toamnei. Învață să apreciezi totul la justa valoare și nu uita că fericirea începe de la lucruri mici! Trăiește-ți viața!P.S: Și totuși.... Cine a apărut primul: Oul sau Găina? :)

No comments:

Post a Comment