Feelings...Sentimentele noastre sunt o sursă prețioasă de viață și individualitate. (Thomas Mann)


Noi, oamenii, suntem creați pentru a ne dezvolta și pentru evolua în natură.
  Pretindem că nu  ne este frică de nimic...și totuși atunci cînd vine vorba de sentimente ne mințim și ne ascundem de noi înșine. Întrebarea misterioasă este: De ce? De ce trebuie să zîmbim atunci cînd sufletul plînge? De ce trebuie să ignorăm atunci cînd iubim? De ce trebuie să evităm adevăratul adevăr? Oare suntem atît de egoiști încît ajungem să nu ne cunoaștem nici măcar pe noi înșine?...
  Indiferent de aparențe, fiecare dintre noi ascunde o poveste: cineva mai fericită, alt cineva mai puțin fericită. Dacă te plîngi că cineva este băgat în seamă mai mult decît tine, gîndește-te că există persoane care nu sunt băgate în seamă absolut deloc. Mare păcat... căci se întîmplă ca anume acele persoane să aibă cea mai mare nevoie de atenție. Și uite astfel apar traumele psihologice: Cum poate un om să rămînă calm și liniștit atunci cînd i se respinge fiecare opinie, i se face observații la fiecare mișcare, este urmărit de cineva care abia așteaptă să rîdă de el? Drept urmare apar așa zisele ”închideri în sine„, fregvent întîlnite în zilele noastre, din păcate...Apar acele dubii că cineva ar mai avea nevoie de tine, apare acea stare care te face să te simți un mare NIMENI.
 Ai grijă la vorbele și faptele tale. Ele pot contribui la distrugerea persoanei respective. Ai grijă de cine rîzi, căci anume de acea persoană se poate întîmpla să ai nevoie cîndva. Ai grijă de tine, nu permite ca vorbele și părerile din jur să formeze un zid între tine și civilizație. Spune tot ce gîndești dar gîndește-te înainte să spui!
P.S: Am exclus rubrica ”Analiza săptămînii” care se desfășura în fiecare duminică și am adăugat gadgeturi noi în partea dreaptă a blogului.

No comments:

Post a Comment