10 talente din Republica Moldova care trebuie să le cunoști!


După ani buni de absență a muzicii autohtone bune la
radio și TV, Showbizul moldovenesc, pare că începe să dea din coate. Din ce în ce mai mulți interpreți tineri și talentați încep să-și promoveze muzica.
Unii au reușit să fie ascultați și peste hotare.
Atenție: Ordinea este total aliatorie1. Mishelle - O tînără interpretă din R.M, a devenit cunoscută după o colaborare cu Randi, un interpret român care împreună cu Marius Moga formează trupa Morandi. Piesa se numește Only You și s-a bucurat de un imens succes atît în România cît și în Moldova. Mishelle sau Mihaiela Ojog, a realizat de curînd o nouă piesă ”It Feels So Good”.
2. Andrew Rayel - Un compozitor de muzică trance din Republica Moldova, bine cunoscut peste hotare pentru colaborările sale cu Armin Van Buuren (Dj-ul numărul unu în lume). Una dintre cele mai cunoscute piese ale sale este fascinanta piesă Deflagration. Andrew Rayel sau pe numele său adevărat Andrei Rață, și-a început cariera în muzică încă din 2005. La vîrsta de doar 17 ani, Andrew Rayel compune de la 13 ani. An de an experiența sa crește și fanii se adună.

3. Angelika Vee - O altă tînără talentată din Republica Moldova cunoscută peste hotare. Numele său real este Angelika Vasilcov. Ea a devenit cunoscută publicînd pe contul său official pe youtube, filmulețe cu ea cîntînd. Printre cele peste 100 de cover-uri, întîlnim și cîteva piese de ale sale: GualeWhen i am not with youTokyo Love și altele.


4. Tania Cerga - Fosta solistă din Studio One, astăzi ne uimește cu noi piese uimitoare. Tania Cerga mai este cunoscută și după proiectul său Ivana.  În prezent a revenit la numele său inițial Tania Cerga și este directoarea Fabricii de Staruri. Printre frumoasele sale piese, întîlnim și piesa Beauty makes love burn. Una dintre cele mai recente piese ale sale este I wanna live forever care o putem întîlni și în versiunea romînească Vreau înapoi iubirea.


5. Alexandru Mațaev - Actualul participant al fabricii de staruri este fost solist al trupei Rain Catchers.  Numele său scenic este Richard M. Alex are o soră mai mică cu care obișnuiește să cînte în timpul liber. Îi place muzica rock. În proiectul său Richard M, întîlnim o piesă superbă numită Who i am.
6. Dara - O interpretă de doar 18 ani care și-a făcut apariția în acest an la eurovision cu piesa sa Open Your Eyes. Numele său real este Nicoleta Dara. Dara are o voce superbă iar biografia sa de pe internet spune în felul următor: ”Dara este copilul soarelui, plină de lumină și căldură. Începînd cu primele momente din viață, ea percepe toată lumea din jur ca o armonie de sunete, tocmai de asta primele ei cuvinte nu au fost tocmai cuvinte, dar un cîntec!”. Cea mai nouă piesă a sa este în colaborare cu Carla's Dreams.


7. Carla's Dreams - Cei mai ascultați anonimi ai momentului. Carla's Dreams sunt un mister care au apărut acum trei luni. O voce masculină face furori pe youtube și totuși nimeni nu știe cine sunt misterioșii cîntăreți cu un deosebit talent. Printre piesele sale, după cum menționasem și mai sus, se numără și o colaborare cu Dara. Piesa se numește Влюблены. Videoclipul urmează să apară în curînd. Pînă atunci a apărut un teaser. Pe lîngă colaborarea cu Dara, Carla's Dreams mai are o serie interesantă de piese. Printre ele se numără și My GirlIt's Raining și altele.
8. Vladimir Raețchi - Vladimir este un alt participant al fabricii de staruri. Împreună cu fratele său, formează trupa Duet Brand. Будет все как хочешь ТЫ, este una din piesele sale. Duet Brand au și un blog official care din păcate este doar în limba rusă pînă acum. Sperăm pe viitor să apară și versiunea în română. Pînă atunci îi urăm mult succes lui Vlad în proiectul Fabrica de Staruri.
9. Irina Remesh - O altă participantă a Fabricii de staruri, este și ea destul de bine dezvoltată în domeniul muzicii. Irina s-a înscris anul acesta la Eurovizion cu piesa Iluzii Deșarte. Din păcate nu s-a calificat în finală. Totuși, pe lîngă aceasta, Irina mai are piesa M-ai pierdutThis is my life și altele. Irina este o fată veselă și talentată. Îi urăm și ei mult succes în proiectul Fabrica de staruri.


10. Denis Latișev - Fost participant al Fabricii de staruri. După cum au mai spus-o și alții, Denis a ieșit din cursa Fabricii de staruri pe nedrept. Cu toate astea știm sigur că Denis o să ne uimească în continuare cu piese și succese noi. În 2011, el a participat la Eurovision Moldova cu piesa sa It's my first dance with you. De curînd se pare că Denis ne-a pregătit un duet cu Corina Cuniuc. Piesa se numește Forever. Videoclipul este simplu și drăguț. Mult succes în continuare și ție Denis!


În curînd s-ar putea să revin cu continuarea acestei liste. Fiți pe fază! Lăsa-ți în comentarii pe cine ați dori să vedeți în următoarea listă.

No comments:

Post a Comment