Bunătate

Sursa pozei e indicată pe poză.
   Mă întreb ce-i bunătatea?!
 Să fii oare bun când oferi o ciocolată unui copil? Sau poate ești numit bun când împarți sfaturi prietenilor? Indiferent cum o vezi, și ce înseamnă ea pentru tine, bunătatea este în mare parte binevenită.
 Bun poți fi doar dacă acest lucru îți stă în fire, dacă în acest mod ai fost educat sau astfel ești din natură. Nu poți deveni bun peste noapte. Cu toate astea, dorința de a fi bun este deja un pas spre bunătatea propriu zisă. În cazul în care ești cu adevărat mândru de tine că ai făcut o faptă bună, te bucuri și simți că domeniul bunătății îți aparține, atunci ar fi bine să continui.
  Habar n-am de ce scriu aceste rânduri. De multe ori am impresia că nu fac suficient bine celor din jur. Alteori am impresia că fac prea mult bine. Totuși, cu certitudine pot spune că am învățat un lucru foarte important: ”Bine trebuie să faci, celora care au nevoie și îl vor, celora care ți-ar spune un ”mulțumesc” sincer; pentru că sunt momente în care poți fi și scuipat după ce faci un bine celor care n-au nevoie de binele tău. Și e trist. Doar ai vrut să faci un om să zâmbească. ”

No comments:

Post a Comment