Lăcrămioare şi pisici :)

   Hristos a înviat! Cît de frumos sună!
Ieri a fost o zi specială! Am avut parte de 3 sărbători în 1. :) Prima, de fapt cea comună pentru toată lumea, a fost Paștele. A doua a fost aniversarea unchiului meu de 50 ani! Iar la a treia revenim mai târziu.

 Pădurea a fost cea care ieri mi-a creat o zi de neuitat. Am cules lăcrămioare. E pur și simplu uimitor cum îți poate umple sufletul cu prospețime, pozisivism și plăcere o firavă floricică care stă la doi pași distanță de tine și așteaptă... Așteaptă să o observi, să te apropii de ea și să o strângi cu hotărâre din singurătatea cu raza de aproximativ 1/2 metru. Se mai întâmplă să o strivești din neatenție cu piciorul grăbit care te poartă prin toată pădurea, dar ți se iartă. După lungi minuțele hoinărite, ne întoarcem la locul unde veselia e în toi: lumea glumește, râde, admiră, și desigur joacă football :)))))))... Mă așez pe iarbă, și încep a-mi aranja floricelele într-un buchet. Între timp, îmi amintesc de ”sărbătoarea a treia”, și mă umple dorul de casă :))))))..

   Deci, sărbătoarea a treia - Una din pisicuțele mele frumoase, pe 04.05 a adus pe lume alte 4 pisici micuți și drăgălași :) .. Ieri, pisicii mei aveau 1 zi  :*) Și aici revine expresia”E uimitor”... E uimitor cum nu îndrăznești să privești către acele  mici creaturi, căci ochii pisicei-mame sunt mereu pe tine, și acea privire te ține la distanță. Într-adevăr simți acel ”trebuie” care presupune să îngrijești de pisici non-stop: să vezi dacă micuții nu sunt abandonați, să vezi dacă respiră, să vezi dacă pisica-mamă are nevoie de mâncare, apă, căldură, sau orice alt ceva.

 Și pentru că ieri n-am avut ocazia să vă felicit, prinde-ți de la mine un scurt mesaj de felicitare: ”Odată cu Învierea Domnului, să aveți parte doar de vise colorate, de lucruri simple - dar plăcute care să vă păstreze fericiți și desigur de oameni amabili și buni în jur.”

No comments:

Post a Comment