Rid ă buc :)


 Nu pot să mă declar nici prietenă și nici dușman cu cărțile..
Cu toate că mare parte din rude și apropiați mă consideră ”o amatoare” a cărților artistice, trebuie să recunosc că eu nu mă văd așa. Ei bine, treaba stă în felul următor: Am periode când mă simt captivată de ele - citesc entuziasmată fiecare rând negru scris pe un background alb, dar sunt și perioade când stau prăfuite pe raft, total ignorate și ”abandonate”, aș spune eu..
  De curând a revenit perioada ”intelectuală”. : D  Am mers la Biblioteca Publică Trușeni, și din puținele cărți care le poți găsi acolo, mi-am ales două. ”Temă pentru acasă” de Nicolaie Dabija (pentru că mi-a fost recomandată de nenumărate ori, și spre rușinea mea n-am citit-o niciodată) și ”Frumoasele Străine” de Mircea Cărtărescu.
 Am început cu ”Frumoasele Străine” - și trebuie să recunosc că primele 71 pagini citite, mi-au lăsat o impresie frumoasă. De ce frumoasă? Păăăi, de obicei, citind încep să mă plictisesc, dar nu și în cazul acesta. Deși încă nu am întâlnit porcușori zburători și zâne bune, îmi place că Cărtărescu nu trece dincolo de limitele realității. (spre rușinea mea, din nou) E pentru prima dată când citesc ceva de Mircea Cărtărescu, iar această carte îmi permite să-l cunosc ca persoană mult mai bine decât dacă i-aș citi biografia : D ..
     Tu citești? Cât de des? Zi-mi și mie, în caz în care ți-a plăcut vreo una)))... :)

No comments:

Post a Comment