Mulțumesc timpului!


  Sofocle: ”Timpul în cursa lui imensă descoperă tot ce era ascuns și acoperă tot ce era descoperit!” .

  În viața fiecărui ”eu” există momente pe care am dori să ni le amintim peste ani, și momente care preferăm să le dăm uitării odată cu trecerea timpului. Susțin ideea că timpul înseamnă mai mult decât ”o perioadă de zile, săptămâni [..], sau sute de mii de ani”.  Mai menționasem cândva că mi-a plăcut citatul ”Timpul este focul în care ne ardem existența.”  În fine, astăzi nu vreau să vorbesc despre profundul sens al timpului. Astăzi vreau să-i mulțumesc pentru toate beneficiile de care dispun trecând prin el.

  Mulțumesc timpului! Mulțumesc pentru că mă consolează, mă învață cine-s eu și cine-s ”ei” și desigur pentru că ”mă face mare” :)))

  Mă consolează - Deși dispun de timp, mi se întâmplă uneori să mă grăbesc în a lua decizii, astfel ”o dau în bară” și mă indispun, mă dezamăgesc, mă complexez etc. Mi se întâmplă totuși ca cineva ”să dea în bară” pentru mine - fără nici o remușcare - , astfel apare din nou dezamăgirea, furia etc. Mulțumesc timpului pentru că mă consolează, astfel odată cu trecerea timpului pare că ”toate vremurile vechi sunt bune”.

  Mă învață cine-s eu și cine-s ”ei” - Trecând prin timp, învăț cine-s eu, ce calități și ce defecte posed și de ce pot fi capabilă.  Deasemenea îi cunosc mai bine și pe ”ei”  (”ei” fiind fie amici, fie inamici, fie simpli cunoscuți). Mulțumesc timpului că-mi îmi arată care și cine-i!

 ”Mă face mare!” - Nu cred că mi-aș dori să rămân mereu așa cum sunt. Timpul mă face mare atât din punctul de vedere al sensului propriu cât și al celui figurat. Mă face mare la propriu - cresc în vârstă, în înălțime etc. , trec prin toate etapele vieții ( adolescență, maturitate etc.), și la figurat - îmi crește potențialitatea și mă depășesc pe mine însămi pe zi ce trece. Mulțumesc timpului că mă face mare!!!

No comments:

Post a Comment