”Profesoara” de română


E ziua profesorilor - acea zi din an când elevii au oportunitatea de a deveni profesori, iar profesorii - de a se refugia undeva, cât mai departe de elevii obraznici și orele care par interminabile.

 Iată câteva notițe din ziua de astăzi:
8:00 - ”În școală  e un house total. Toată lumea-i agitată.„
Partea interesantă începe la 8:01
 ”Elevii se împrăștie pe la clasele lor, iar eu mă îndrept către clasa elevilor mei preferați: a V ”B”. De ce preferați? Huhh, păi exact cu un an în urmă i-am cunoscut, și până în prezent îi pot descrie în 3 cuvinte: inteligenți, pozitivi, prietenoși. 
  Două ore în continuare le-am pierdut alături de colegii mei de clasă, după care mi-am felicitat prima dirigintă, și actuala.
  Următoarea oră o am cu a V-a ”A” - elevi FOARTE buni, dar ai naibii de gălăgioși. M-a făcut să râd reacția elevilor când au văzut că scriu cu mâna stângă. :)))) (zici că am puteri supranaturale, de nu ai ști motivul pentru care ei se miră)  
  A 5-a oră e Dirigenția, tot cu a V ”B”. Compunem poezii Doamnei Zăgoreanu (adevărata profesoară de română, dirigintă a clasei a V ”B”)
  A 6-a oră o am cu elevii clasei a VIII-a A, dar din mai multe motive am ajuns tot la V ”B”, de data aceasta în calitate de profesoară de Matematică opțională.
  După ore am mers la cea de-a doua dirigintă a mea. (pentru cine nu știa - eu am 4 diriginte officiale)

Așadar, azi am fost profesoară. Am fost profesoară de limba și literatura română.
Mă simt mega obosită, lipsită de puteri și de energie + că sunt pe nervi din cauza cumplitei așteptări căreia îi sunt supusă (cine trebuie să știe despre ce vorbesc - știe deja)

Vă zic Noapte Bună, dar nu înainte să mă laud cu mesajele primite de la ”învățăceii mei”
No comments:

Post a Comment