Te simți norocos?


   Să-mi spuneți voi, câți pași sunt de la ”a avea tot” la ”a rămâne cu nimic”? Sau de la ”a avea nimic” la ”a avea de toate”?
   Le stă în sânge oamenilor (în special moldovenilor, zic eu), să lupte toată viața spre a avea ”de toate”. Ehhh, mi-ar plăcea să zic că am văzut multe ”happy-enduri”. Ideea e că deși cineva într-o viață întreagă, în urma mai multor strategii, s-au ales cu mai nimic, altcineva fără a mișca un deget reușește să primească ceea ce vrea într-o zi, sau chiar mai puțin. Cică de vină e norocul. Paradoxal, nu?

  Mda... sunt și cazuri adverse, când ești fericit, ai de toate și nici măcar nu-ți imaginezi ce ți-a pregătit ”soarta”. Accidente, incendii, boli incurabile, crime sau jafuri.. ce-s astea? Intermedii nenorocite prin care rămâi cu nimic. Daa! E aiurea să știi că NEnorocul se face vinovat.

  Acum mă întreb, după ce criterii sunt selectați ”norocoșii” și ”NEnorocoșii”?

1 comment:

  1. Dumnezeu noroc îți dă, dar în torbă nu îți pune. Știi, norocul depinde de modul de gîndire al omului, dacă gîndește pozitiv, atunci vede partea plină a paharului și numai lucrurile bune care se întîmplă în viață - astfel se consideră un om norocos. Și respectiv, dacă gîndește negativ, atunci mereu o să se plîngă că nu-i merge, că are parte numai de ghinion și etc.
    Aruncă o privire și pe blogul meu: http://dianajalba.blogspot.com/

    ReplyDelete