Poveste exclusiv pentru feteDacă ești băiat, mai bine închide pagina acum. 
  So, girls, toate vrem corp frumos, toate vrem ciocolate. Toate ajungem în acel moment când oscilăm între  ”frumusețe” și ”plăcere” (mă refer la dulciuri -_- ). Ei bine, iată povestea ”Cătălina și bombonelele” ...
  ... Cătălina are (almost) 16 ani  și încă se mai împacă cu dulciurile. Mottoul ei e ”Never too old for sweets”.
      Deci, Cătătlina se împacă bine cu dulciurile. Dulciurile se împacă bine cu caloriile în cantități mari. Caloriile în cantități mari se împacă bine cu kilogramele în plus. Kilogramele în plus se împacă bine cu cântarul. Iar cântarul e cel mai bun prieten cu decepția (sau lacrimile, asta depinde de la caz la caz). Eroarea lanțului e ”Cătălina și decepția”, Cătălina nu se împacă cu decepția. Ăsta-i motivul pentru care a pornit în căutarea unei soluții..
     Cătălina nu crede în vorbe de genul ”Ești frumoasă, indiferent de kg” sau ”Nu contează cum arăți”. Adică, și-ar fi dorit ca chestiile astea să fi fost adevărate dar având în vedere că la fiecare pas, dar absolut fiecare pas, ești analizat din cap până în picioare și clasat într-o categorie de oameni doar judecând după felul în care arăți (mai ales în societatea noastră), Cătălina pur și simplu nu crede în așa vorbe. Se zice că un om se consideră pe el însuși de 5 ori mai frumos decât este de fapt. Înfiorător, nu-i așa? ..  Deși în internet găsim la orice click ”metode de a scăpa de kg”, foarte puțini sunt cei care într-adevăr mișcă un deget în acest sens. Nu lipsesc diete sau exerciții utile, lipsește doar voința. Iată o metodă de slăbit auzită întâmplător la radio: ”Vreai să slăbești? Iată un exercițiu bun: Miști capul la stânga, la dreapta, la stânga, la dreapta, la stânga, la dreapta, de fiecare dată când cineva îți propune dulciuri”. O fi eficientă, dar Cătălina la dulciuri NU renunță!
 După ”lungi” informări și cercetări, Cătălina a ajuns la concluzia că cea mai bună metodă de slăbit este să ne alimentăm corect și la ore potrivite, mai multă mișcare și atât. Nu trebuie de renunțat la nimic, poate doar e necesară reducerea consumării dulciurilor, a pâinii, a cărnii și a chestiilor prăjite. (the end of fairytale)
 Acum, în final, două lucruri vă rog să rețineți: 1. A reduce, nu înseamnă a renunța.  2. Nu sunt nutriționistă, așa că ești liberă să faci ca mine, sau nu.
Să aveți o zi frumoasă, fetelor. :*

No comments:

Post a Comment