5 lucruri care le apreciez la un om


  Nu le-aş numi nici pe departe "criterii după care-mi aleg prietenii", dar îmi plac şi mă împac foarte bine cu "posesorii" celor 5 lucruri esenţiale după care mă topesc.

 Iată care sunt ele:

  Pozitivismul este însuşirea esenţială care mă atrage la oameni. Nu cred că pot explica în cuvinte respectul şi admiraţia ce o am faţă de persoanele care ştiu să-şi valorifice simţul umorului prin intermediul glumelor decente, logice, ingenioase. De asemenea, îmi plac persoanele care ştiu să înţeleagă şi să primească o glumă pipărată cu ironie şi sarcasm. Oamenii fericiţi mă inspiră.

  Educaţia. Nu cred că ar trebuie să fie numită "virtute". Da, ştiu că nu e normal să o tratăm ca pe ceva extraordinar, dar din cauza rarităţii adolescenţilor educaţi, am ajuns în punctul în care mă bucur să văd oameni cu bun-simţ.

  Gusturile bune. De obicei, respect alegerile tuturor. Nu-mi place să intervin cu critici sau să-mi dau cu părerea când gusturile unei persoane nu corespund cu ale mele (fie în materie de filme, fie în materie de muzică, haine sau orice altceva). Cu toate astea, mă bucur foarte mult când împart cu cineva aceleaşi gusturi (mai ales pentru faptul că asta se întâmplă foarte rar).

  Comunicabilitatea. Nu pot ţine legătură prea mult cu o persoană care nu este deschisă cu mine şi cu cei din jur. Recunosc - nici eu nu sunt tare comunicabilă cu cei care nu mă cunosc. Chiar şi aşa, nu pot să nu vorbesc despre ceea ce-mi place sau despre ceea ce mă deranjează. Asta aştept şi de la cei din jur.

  Agilitatea.  Sunt adepta căilor scurte. Nu-mi plac bătăile pe loc. Îmi place să acţionez (deşi de multe ori acţionez greşit). Îmi plac oamenii care nu gândesc mult, nu vorbesc mult, nu măsoară de şapte ori, ci acţionează rapid şi primesc un rezultat bun. :)

 

1 comment: