Ultima vacanţă gimnazială!


  În primul rând, să aveţi UN Paşti Fericit (să nu paşteţi fericiţi, aşa cum presupunea gluma asta pe care tot o aud an de an în timpul săptămânii de dinainte de Paşti ...ştiţi voi "Paşte Fericit, numai nu pe iarba mea") ..Cert este că sunt prinsă într-o dilemă: Paşte sau Paşti?!!!!. Am văzut că ambele variante se folosesc în ciuda faptului că dicţionarul face referire la sărbătoarea de astăzi doar dacă tastăm "Paşti". În fine, să aveţi sărbători fericite! Totuşi, astăzi intenţia îmi era să vorbesc despre vacanţa mea ...ultima mea vacanţă.
  Probabil mulţi consideră că vacanţa a început sâmbătă. Mie-mi place să cred că începe abia mâine - luni, pentru că week-end-urile pentru mine nu fac parte din vacanţă.  De mâine începe ultima săptămână în care răspunzând la telefon în prima parte a zilei, voi spune "Nu, nu sunt la şcoală. Sunt în vacanţa de Paşti. Ne-a dat liber de la gimnaziu pentru o săptămână". Am atâtea planuri pentru această vacanţă, şi oarecum, cel mai probabil totul va decurge spontan.
 Nu pot să cred că imediat după vacanţă, voi da ultimile teste gimnaziale, după care se vor face totalurile reuşitei fiecărui elev pentru ultima dată. Şi ce urmează? Bineînţeles .. examenele. Abia aştept să termin cu ele. Ideea este că a mai rămas foarte de puţin timp să fiu alături de colegii mei. ...Răi, da-s ai mei şi-mi va fi foarte dor de glumele lor bune, sau mai puţin bune! :)))

No comments:

Post a Comment