90210. Impresii.

 
   Întotdeauna am dubii înainte de a începe să văd un serial. 90210 nu a fost o excepție.
   La început nu m-a impresionat cu nimic: nici imaginea reprezentativă, nici trailer-ul și nici descrierea. Părea un serial tipic adolescentin. Nici când am văzut primele episoade nu am rămas uluită. Chiar și așa, nu l-am abandonat. :) Pe măsură ce intram în esența sa, devenea mai bun și mai bun (atât din punct de vedere al calității imaginilor video, cât și al ideilor). Treptat, am ajuns să văd câte 8 episoade pe zi.
   Am râs cu poftă, am plâns, am simțit ură, respect ... le-am încercat pe toate în cele 5 sezoane, fiecare câte 22 episoade a câte 40 min. Am trăit virtual în California alături de un grup de adolescenți timp de 4400 minute, adică peste 73 ore sau puțin peste 3 zile întregi. Probabil unii consideră că această perioadă de timp a fost ”irosită în zadar”. Mă consider norocoasă să nu simt același lucru.
  Nu vreau să pară că exagerez cu chestii absurde din lista ”Am învățat o lecție foarte foarte importantă: ...”, dar eu chiar am înțeles un lucru important, și anume să fiu pregătită pentru orice îmi rezervă imprevizibilul viitor. Cu alte cuvinte, am înțeles că e important să accept schimbările în viața mea. Nu întotdeauna ”schimbare” echivalează cu ”evoluarea lucrurilor spre bine”, și, totuși, schimbările sunt cele care ne maturizează, cele care ne fac viața interesantă. Știu că poate sună a ”bred filozofic” toată lecția asta care am învățat-o eu, dar important este că eu am înțeles la ce m-am referit și sunt mulțumită. :D

 Pentru cei ce au văzut filmul:
 Annie:  Întotdeauna am avut senzația că personajul principal e Annie. La început nu mi-a plăcut deloc. Nu pot să-mi explic de ce nu mi-a plăcut Annie, parcă n-avea culoare ..pur și simplu nu vedeam în ea ceva special, doar o întruchipare a banalității. Începând cu al doilea sezon, a început să-mi placă de dânsa, ba chiar găseam și asemănări cu mine în comportament și modul de a gândi.
 Dixon: Îl văd ca pe un personaj de legătură, fără de care 90210 nu ar fi fost la fel. Mi-a plăcut inocența și entuziasmul care se ascunde sub acest rapper de culoare.
 Naomi: Pe Naomi o vedeam ca pe un star al anilor 80: drăguță la față, dar cu coafuri caraghioase, scorpie. Am ajuns, totuși să o admir pentru că a reușit să-și transforme plăcerea și abilitățile într-o carieră în organizarea evenimentelor, pentru că obține tot ce vrea, pentru că am râs cel mai mult la momentele ei.
Ade (Adriana) îmi inspira negativism până în momentul în care a aflat că e gravidă. Odată cu sarcina, s-a trezit în Ade rafinamentul, feminitatea și maturitatea. A știut să-și valorifice frumusețea (o prinde mult mai bine cu părul lung decât scurt) și talentul. Mi-a plăcut ambiția ei: ”Dacă nu actorie, atunci muzică”.
Navid: Molicel, cumincior, corect, obiectiv, bun prieten, înțelept, serios, inteligent, drăguț. Dac-ar fi să am ocazia să-i zic ceva, i-aș zice să-și facă o frizură. Nu-i stă bine lui cu pletele alea. L-ar avantaja mai mult o tunsoare tipic masculină, căci are niște trăsături foarte foarte frumoase ale feței.  În fine, mi-a plăcut Navid.
Silver: Probabil e unicul personaj care mi-a plăcut chiar de la primul episod și până la ultimul. Nu pot să nominalizez concret ceva ce mi-a plăcut la Silver. Mi-a plăcut tot ce înseamnă ”Silver”: toate obiceiurile ei, modul de a gândi, trăsăturile fizice, etc.!
Liam: Al naibii de dăguț, dar al naibii de sofisticat. Nu mi-au plăcut trăsăturile de caracter ale lui Liam. Mi s-a părut distant, agresiv, nehotărât. I se iartă. Arată mult-prea bine ca să nu i se ierte. :D
Teddy: Mi s-a părut (poate că chiar este) cel mai mare dintre toți: și la fizic, și mental. Teddy, la fel ca Navid, a fost personajul care inspiră seriozitate, încredere, cumsecădenie.
Ivy și Raj: Cuplul meu preferat EVER. Mă gândesc la numele Ivy pentru potențiala, viitoarea mea fetiță. Ivy a fost a doua fată (după Amelie din Amelie :D) al cărei mod de viață și personalitate m-au impresionat foarte foarte foarte mult... Cât despre Raj, pot spune că, cu certitudine, este cel mai frumos Indian pe care l-am văzut vreo dată. Foarte foarte drăguț omul ăsta. Când a murit Raj, am bocit mai ceva ca la Hachiko, mai ceva ca la Titatic, mai ceva ca un baby flămând. M-aș considera o mega-norocoasă să am ocazia să cunosc pe cineva ca Manish Dayal în rolul lui Raj și ca Gillian Zinse în rolul lui Ivy.
Aș avea de zis muuult mai multe cu privire la acest serial, dar chiar m-aș mira la culme să aflu că cineva a citit tot ce am scris mai sus și e dispus să mai citească. :D :)1 comment:

  1. Am vazut serialul inca de anul trecut. E bun, bun de tot! Pacat ca s-a terminat asa de repede. Recomand si eu cu drag, pentru ca intradevar ai ce invata.

    ReplyDelete