O altă pagină din jurnal, sau 7 motive pentru care o să-mi lipsească Hanioti!

                                       
  Ştiu că-s o leneşă. :3 Timp am, vreau să scriu, dar nu acum. Mă tot păcălesc spunându-mi "Mâine o să revin cu un articol pe blog. Mâine scriu.". Dar acest "mâine" continuă să fie anulat pe un alt mâine. Da, da, leneşă am recunoscut deja că sunt, dar şi vara asta spontană nu mai ştie cum să mă surprindă. :) 


   Pe 17 iulie a fost ziua Marcelluşei şi a unei mătuşe. Am avut o seară liniştită.
   În ziua următoare (18 iulie), însă, am stat în suspans de dimineaţă până seară. S-a întâmplat să aflu că există posibilitatea să merg la mare foarte curând, dar nu ştiam nici un detaliu cu exactitate. Şi pentru că supansul "nu" era suficient de mare, cei de la Wave Week Moldova încă nu mă contactese în privinţa interviului, cu toate că 18 iulie era termenul limită pentru contactare. După-amiază, toate s-au aranjat la locul potrivit: s-a stabilit că în următoarea zi, de dimineaţă, o să merg la mare şi am dat interviul pentru WWM.

  19 iulie a început pe o notă pozitivă. Eram foarte entuziasmată că în următoarele 24 ore urmează să văd pentru prima dată marea. Tot pozitivismul meu dispărea pe măsură ce înaintam spre Grecia cu autocarul, căci cu toate că m-am făcut a uita de problemele mele în transport, ele n-au uitat de mine. :))) Au urmat ore lungi, chinuitoare chiar aş spune, dar s-a meritat!!! ..s-a meritat, pentru că începând cu 20 iulie şi până pe 27, am avut parte de nişte zile incredibil de frumoase. Între timp am aflat şi că am fost acceptată la WWM, aşa că din 11 august până pe 16 august voi fi în Vadul lui Vodă. :3 

 Iată 7 motive pentru care o să-mi lipsească Hanioti (Halkidiki, Greece):

 Oamenii
Habar n-am de ce am fost atât de plăcut surprinsă să văd că oamenii din Grecia sunt conform normelor normalităţii. (haha) Poate că de vină îmi sunt aşteptările. Îmi imaginam bărbaţii duri, cu barbă, în haine albe, iar femeile acoperite şi timide (probabil din cauza imigranţilor musulmani albanezi). Am aflat, totuşi, că Grecia este o ţară ortodoxă (spre ruşinea mea, nu ştiam). În fine, nu că ar conta religia, am avut ocazia să cunosc şi un albanez stabilit în grecia, şi greci nativi, iar diferenţa nu se evidenţiază prea mult. Deci, locuitorii Greciei sunt minunaţi, au un simţ al umorului foarte dezvoltat, sunt comunicabili, amabili şi chiar foarte frumoşi în tot sensul cuvântului. Hotelul
Pentru început, daţi click AICIAICI şi AICI ca să vedeţi despre ce hotel urmează să vorbesc. 
De ce mi-a plăcut Plaza Hotel? Pentru că e situat foarte aproape de plajă şi de centrul sătucului Hanioti, într-o zonă liniştită, cu condiţii satisfăcătoare, cu lucrători tineri, pozitivi, amabili. De asemenea, mâncarea a fost suficient de bună şi sănătoasă. Singurul dezavantaj a fost conexiunea slabă la WiFi (dar asta s-ar putea să fie problema telefonului meu), cu toate că achitasem taxa de 10 euro. În linii generale, pot spune că rămas mulţumită de Plaza Hotel.

    Să citesc pe plajă
În imaginea alăturată e cartea care a citit-o Marcela. Eu am citit în variantă electronică. Am citit "Catch Me" de sweetdreamer33 - prima mea istorie citită pe Wattpad. Autoarea continuă să adauge câte un capitol din când în când, dar am reuşit să citesc tot ce a fost publicat până acum. După ce am terminat cele 16 capitole publicate, am început să citesc Hatters Gonna Hate de Parogar pe care o citesc până în prezent. Wattpad e într-adevăr o "invenţie" utilă şi interesantă. Dacă ai o lucrare personală care crezi că merită citită, sau dacă ai vrea să citeşti ceva ce nu găseşti în librării şi biblioteci, Wattpad poate fi ceea de ce ai nevoie. :3 
Magazinele

La doar 2 minute distanţă de Hotel se află nenumărate magazinaşe pentru turişti. Aspectul acestora dă senzaţia de piaţă mică (poate chiar o fi). Să fiu sinceră, îmi plăcea mai mult să le cercetez decât să cumpăr ceva. Preţurile sunt super-exagerate (cel puţin pentru Republica Moldova). Chiar şi aşa, am cumpărat câteva suvenire.

Gemenii

E cumva Hanioti un sătuc al gemenilor? Căci oriunde priveam întâlneam gemeni. Era interesant când am văzut prima pereche, apoi a doua, apoi a treia .. am zis că e ok şi când am văzut-o pe a patra, şi a cincea, şi a şasea. Când am observat că numărul e în continuă creştere şi pare că nu are de gând să se oprească, mi-am zis că ceva aici e în afara limitei normalităţii. E un mister, haha. 

Donuts Man, Kukuruza Man, Oamenii de culoare, Asiaticii :D

Pe plajă bussiness-ul mergea în полный ход. Oamenii de culoare vindeau suvenire, ochelari, huse pentru telefon, rochii, tatoo-uri false, (tot ce vrei). Asiaticii ofereau servicii: masaj la picioare şi alte prostii specifice. Preferaţii mei, însă, erau cei cu gogoaşele şi cu porumbul. Omul cu porumbul îl auzeam din cameră cum striga "Kukuruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzaaa! Kukuruuuuuuuuuuuuuuuuuuzaa!". Cel cu gogoaşele, îşi avea propria metodă de a atrage clienţi, cânta un cântec tare haios, probabil inventat de el, cunoscut deja de toată lumea de pe plajă. Era ceva gen "Coco, Cioco, Loco,  Cioco, Coco, Loco, Loco, Loco, Loco, Loco, Loco - Lade, Doooooonuts. Coco, Cioco, Loco,  Cioco, Coco, Loco, Loco, Loco, Loco, Loco, Loco - Lade, Doooooonuts." (ντόνατς)
Frozen-Box-ul

Frozen Yougurt, sau Frozen Box-ul, e o metodă ingenioasă de a atrage clienţii la cumpărat iaurt şi îngheţată. O cutie obişnuită face ca îngheţata să pară mai gustoasă. Prin tot sătucul, la orice oră puteam să văd atât copilaşi, cât şi maturi cu cutiuţe verzi, mâncând pofticioşi îngheţată sau iaurt. :3 Frozen Box-ul o să-mi lipsească probabil cel mai mult, haha. :)Mai jos am lăsat câteva poze din perioada 20.07.2014 - 27.07.2014. Să aveţi o zi frumoasă. :) Pupici. No comments:

Post a Comment