Ultima pagină din jurnal! Partea a II-a

 Dacă încă n-ai citit partea I-a, o găsești AICI.
____________________________________

A venit timpul să scriu despre unele dintre cele mai importante nuanțe ale acestei veri despre care n-am scris încă: It's Time To Drop The Curtains, GLOW TOBE, Wave Week Moldova.

”Poate că doar am fost norocoasă să fac parte din trei proiecte foarte bune, dar pot spune cu mâna pe inimă că aș putea scrie 3 cărți despre ITTDTC, GT și WWM. Am cunoscut foarte multe persoane interesante, am învățat lucruri utile, am trăit momente de nedescris!” menționasem cu ceva timp în urmă într-un articol.It's Time To Drop The Curtains a fost primul proiect (și cel mai bun)  la care am participat. Am aflat de el întâmplător, accesând un articol de pe site-ul Centrului Tînărului Jurnalist din Moldova. Am aplicat fără să gândesc prea mult, iar la scurt timp am fost contactată de Cătălina Dumbrăveanu printr-un email în care m-a invitat să vin la un interviu. Pe 31 mai mi-a fost confirmat faptul că în mai puțin de o lună era să fac parte din echipa moldovenilor în cadrul proiectului  It's Time To Drop The Curtains. Proiectul s-a desfășurat din 27 iunie (când Republica Moldova, Ukraina și Georgia au semnat Acordul de Asociere cu UE) până pe 4 iulie, în Vadul lui Vodă, baza de odihnă "Vacanza". Scopul proiectului a fost promovarea valorilor europene, realizarea schimbului intercultural dintre participanți și stimularea implicării și cetățeniei active a participanților. 7 zile de neuitat alături de participanți din Olanda, Italia, Georgia, România și Ukraina m-au făcut să mă simt ca într-o familie numeroasă. Toată lumea era deschisă, prietenoasă și pozitivă. În fiecare zi câte o țară era responsabilă pentru gătit mâncare tradițională, fapt care a făcut săptămâna și mai interesantă. Activitățile au fost distractive și utile. Pozele le găsești aici.


  Și despre GLOW TOBE am aflat dintr-un articol, de această dată de pe Fii Voluntar și intenționat, întrucât chiar eram în căutarea unui proiect în care să pot comunica în limba engleză. Am aplicat după termenul limită, și probabil a fost o alegere foarte bună să fac asta, căci nu numai că mi s-a luat în considerare aplicația, dar am fost și acceptată. Astfel, în perioada 6-12 iule, pe teritoriul taberei "La Dumbrava", Soroca, am făcut parte din frumoasa echipă GT.  GLOW TOBE, ascunde scopul proiectului chiar în titlul său: Girls Leading Our World și Teaching Our Boys to Excel. Am făcut parte din echipa tătarilor (The Tatars Team). :D Deși mă așteptam să vorbesc doar în limba engleză, s-a adeverit că voluntarii de la Corpul Păcii vorbeau foarte bine limba română, iar prin urmare în cadrul activităților erau combinate ambele limbi, deși era preconizată doar limba engleză. Activitățile au fost foarte foarte distractive. Pe lângă lecțiile folositoare despre leadership, am făcut pentru prima dată Yoga, Kickboxing și Zumba. Iar dacă ar fi să aleg o ”parte preferată”, atunci aceasta se ascunde în cântecele de tabără pe care le repetam toți cu entuziasm, ca niște copii alintați. Iată câteva ”This is a repet after me song”-uri: Get Loose, Get Funy!, You can,t drive my little red dragon! Baby Shark, Tarzan... :))))))).. Imagini găsiți aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici și aici.

 Wave Week Moldova a fost ultimul proiect pentru această vară din care am făcut parte. Spre deosebire de celelalte două proiecte, de Wave Week am auzit de la prieteni, după care am aflat mai multe detalii într-un articol, pe diez. Am aplicat pe 25 iunie, am dat interviul prin telefon pe 18 iulie (chiar în timp ce împachetam să plec în Grecia), am aflat că am fost acceptată pe 21 iulie, iar proiectul a început pe 11 august şi a durat până pe 16 august, pe teritoriul taberei Bradulet (Radosti).. WWM este de fapt o şcoală de vară în cadrul căreia am învăţat despre leadership, despre voluntariat, dar în special despre mine. Mi-a plăcut că s-a vorbit doar în limba engleză. Am făcut parte din echipa Verde (Green Color Group), am cunoscut tineri inteligenţi, prietenoşi şi foarte înţelepţi. Ziua mea preferată din proiect a fost cea în care am făcut voluntariat pe plajă, adică am aplicat în practică ce învăţasem până atunci, imagini găseşti aici. Mai multe poze găseşti aici şi aici.

No comments:

Post a Comment