DIY. Semn de carte.


Nu-s nici cea mai mare amatoare a cititului, nici cea mai mare inamică a sa. Am mai zis-o și înainte (vezi aici).
De curând s-a întâmplat să-mi fie recomandat în nenumărate rânduri filmul ”The Fault In Our Stars”. Nu prea m-am grăbit să-l văd.. Totuși, circumstanțele au făcut ca fiind în căutarea unei cărți în limba originală - engleză, să mă trezesc într-o librărie cu cartea ”The Fault In Our Stars” de John Green (pe baza căreia s-a făcut și filmul) strânsă-n mâini + Emma de Jane Austen. Am fost surprinsă să văd ”norișorii lui John Green” și în Republica Moldova în vânzare, și în momentul în care-am luat-o în mâini am simțit că-mi aparține. Pur și simplu trebuia s-o am. Mă declar mulțumită că NU am văzut filmul până acum, pentru că doar așa pot savura pagină cu pagină din această cărțulie. E bună. Chiar e bună. 

  De mult timp intenționam să vă arăt o metodă creativă și super-simplă de a face semne de carte. Recent mi-am creat un semn de carte specific cărții care o citesc la moment. Urmăriți pașii și nu ezitați să încercați și voi:


1. Am avut nevoie de: carton colorat (am folosit doar culorile din imagine), creion simplu, riglă, foarfecă și un lipici. 

                              2.  Am ales culoarea albastră drept culoare de bază + culorile alb și negru le-am folosit pentru decor.
Pe această foaie de carton am desenat două drepte care se intersectează, formând un pătrat cu lungimea laturii de 9 cm, am dus diagonalele acestuia, după care am completat desenul cu câteva drepte paralele cu diagonalele pătratului, acestea fiind tangente cu cele 3 vârfuri ale pătratului din care este posibil de construit astfel de drepte. Astfel, două dintre dreptele paralele ale unei diagonale a pătratului se intersectează cu dreptele care formează pătratul, obținând un sexagon concav (cu roșu în imagine). Dacă e prea complicat ce-am scris mai sus, și nici imaginea nu te face să înțelegi, dă click AICI pentru a vedea cum să desenezi corect figura din imagine.
                                 
3. Se decupează figura obținută anterior. Dacă figura a fost desenată și tăiată corect, unghiurile ascuțite au 45 grade. Acestea se îndoaie și se aplică lipici semidreptele imaginare care formează unghiul tăiat de 90 grade, astfel încât după lipire obținem ”un pătrat cu buzunar”, care face toată treaba unui semn de carte. Dacă nu ai înțeles nici ce-am scris, nici ce-am făcut în imagine, revino la filmulețul de mai sus.4. N-a rămas decât să-ți decorezi semnul de carte. Eu am ales celebrii norișori specifici cărții ”The Fault in Our Stars”. 

Iată și rezultatul final:Sper că ai aflat ceva nou și util. :) 


4 comments:

 1. Am cititi cartea in varianta romana (gasita in Romania) - e super si te indemn sa nu pierzi nici un detaliu - e pur si simplu magnifica, ideala !!! ♥♥♥

  ReplyDelete
 2. Mi s-a mai spus. Așa o să fac. Mulțumesc. :* :)

  ReplyDelete
 3. OMG! Cat de tare s-a schimbat designul blogului =O
  Îmi place la nebunie, dar în acelaşi timp lipsesc culorile, ce creau atmosfera cea veche.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Înțeleg ce spui. Nici eu nu m-am acomodat 100%, dar o să ne obișnuim! Aveam nevoie de o schimbare! :*

   Delete