Fursecuri cu ciocolatăCui nu-i plac fursecurile? Eu pur și simplu le iubesc. Pe lângă faptul că contribuie la crearea unei atmosfere complete de Crăciun, acestea au un gust deosebit ce merită savurat nu numai în preajma sărbătorilor de iarnă. 
Un alt punct forte al fursecurilor este că se prapară foarte simplu, în timp scurt, cu ingrediente comune. Dacă obișnuiești să gătești în familie, fursecurile n-ar trebui să lipsească din cartea ta de rețete, iar dacă deobicei nu prea le ai cu gătitul și încerci să eviți cratițile din bucătărie, atunci ai găsit metoda perfectă de a-ți surprinde-plăcut familia de Crăciun, fără a depune foarte mult efort, în maxim 45 min.! 


INGREDIENTE: 


  • 200 g de unt
  • 450 g de făină
  • 150 g de pudră de zahăr
  • 2 ouă
  • cacao (opțional)
  • esență de vanilie
  • praf de copt
  • ciocolată (tăiată mărunt, sau bobițe, așa cum am utilizat eu)

PAȘII DE PREPARARE:

1. Zahărul, esența de vanilie și untul se mixează într-un vas.


2. Se adaugă ouăle rând pe rând: mai întâi se mixează primul cu compoziția obținută la punctul 1, după care se adaugă celălalt și se mixează bine.

3. Peste făină se pune praful de copt, amestecându-le. Această compoziție se adaugă treptat în vas în timp ce mixezi.

 4. Peste amestecul obținut, opțional, se pune puțină cacao  (la preferință, eu am exagerat cu prea multă cacao) și bobițele de ciocolată. Mixerul nu te mai poate ajuta de aici, întrucât compoziția devine prea groasă. Cel mai bine și comod este ca aceasta să fie amestecată manual. 5. Din aluatul obținut se modelează biluțe și se aranjează pe tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Eu, totuși, am optat pentru o formă aleatorie a biscuiților, căci consider că fursecurilor le este specific să nu aibă o formă exactă. Se lasă în cuptor pentru 30-40 min. Este important de știut că deși acestea în cuptor par moi și fragile, când se răcesc - se întăresc.Mie mi-au ieșit super-delicioase! Nu ezita să le încerci. Crăciun fericit! ;3

No comments:

Post a Comment