Topul celor mai chipeși basarabeni din lumea teatrului


 Cu câteva zile-n urmă am văzut un reportaj la ProTV despre un actor moldovean - Gheorghe Grâu - care ”se pune pe picioare” după ce a trăit câțiva ani în ”habitatul boschetarilor din Rusia”. Nu m-am simțit deloc confortabil să văd ce face Republica Moldova din actori. N-o să neg că până în acel moment știam după nume/prenume mai puțin de 5 actori din RM. Recunosc că m-am simțit rușinată de noi - oamenii acestei țări, că nu știm să valorificăm și să promovăm arta. Mi-am promis că o să trec mai des pe la teatru și am realizat un top 10 al celor mai frumoși basarabeni din lumea teatrului. De ce ”frumoși” și nu ”talentați” sau ”celebri”? Pentru că nu cred că sunt în măsură să clasez niște actori/regizori în funcție de celebritate sau talent. Nimeni nu e. Fiecare e valoros și frumos în modul său. Prin urmare, topul e strict subiectiv: axat pe gusturile proprii în materie de aspect fizic al bărbaților (sper că nu sună foarte ciudat ((((: ).
 Sunt mai mult decât sigură că mulți ar întoarce topul de jos în sus, sau ar implica cu totul alte persoane, de aceea vă rog să scrieți în comentarii și opinia voastră.


2 comments:

 1. Frumos TOP
  10.Valeriu Cupcea- Am participat la zeci de concursuri de recital "Valeriu Cuppcea",dar despre el știu doar că a fost actor
  09.Petru Baracci- ?
  08.Mihai Volontir- Unicul actor din RM care este prețuit cu adevărat de către stat și societate
  07.Anatol Durbală- Minunat actor. Iubesc la nebunie "Ora de ras" și filmul "Tenis cu moldovenii",iar spectacolul "Amorul dănțuie și feste joacă" e extraordinar.
  06. Sandu Grecu-Îmi este cunoscut, dar nu știu de unde.
  05.Igor Caras- Desigur Domnul Leonid =D
  04.Sergiu Finiti-?
  03.Grigore Grigoriu-?
  02.Mihai Mihăescu-?
  01.Gheorghe Grîu-?
  Din actorii noștri am mai putea numi:
  -Burlacu Anatol (Ginta Latină)
  -Nicu Țărnă (Ginta Latină) - înainte de a întra în showbiz era unul dintre cei mai buni actori pentru mine
  -Alexandru Pleșca (Mihai Eminescu)- carismatic și unic

  P.S. Acest articol e un bun început pentru o nouă viață a blogului. Îți urez succes.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaii, ce rău îmi pare că am uitat de Alexandru Pleșca.. Merita cu siguranță un loc în top. :) Mulțumesc mult pentru apreciere.

   Delete