Despre lene şi vacanţă

 Nu-mi place să mi se amintească câte zile au mai rămas până începe şcoala, dar mai ales să mă gândesc la teancul cu caiete de teme pentru acasă. Chiar şi aşa, mi se întâmplă să mă gândesc că prea multă vacanţă îmi dăunează.
 Vacanţa are efecte cabalistice asupra mea - mă face leneşă. CUM? Îmi oferă mult timp liber, iar excesul de timp liber îmi permite să am timp gândit şi răzgândit, ca în final să nu mai acţionez nicicum. Da, devin leneşă, prea leneşă, şi oarecum dependentă de această lene. Mă întreb ce o să se întâmple când nu o să mai am voie să fiu leneşă? Iar acest lucru urmează să se întâmple foarte-foarte curând. Cum scap de această problemă? Încerc să mă motivez. Dacă te afli în aceeaşi situaţie ca şi mine, îţi recomand şi ţie ce-mi recomand şi mie:
"Ia-te în mâini, Cătălina! Luni o să-ţi pară rău că n-ai profitat de acest timp. Nu refuza nici o ofertă de a ieşi din casă, nu ezita să organizezi chiar tu o "reuniune" cu vechii prieteni, iar dacă alegi (în cel mai rău caz) să rămâi în casă, atunci fă ceva util. Nu gândi prea mult, nu acţiona prea puţin. Savurează din plin ce-a mai rămas din vacanţă.". Pe curând.

1 comment:

  1. Te felicit, nu ești unica lenoasă, suntem o nație întreagă =DD
    Cîte planuri eu mi-am făcut pe vacanță, pentru ca în final să ajung la nimic, la o figă și olecuțică. Și sunt sigur că fiecare al doilea e copia mea la punctul "Lenea și putoarea".

    AS

    ReplyDelete