24 ore


 
 Cu ceva timp în urmă plănuiam să scriu despre 1 an, ..despre cât de multe se pot întâmpla/schimba într-un an!!! Și totuși, recent am înțeles că și 24 ore e suficient timp, ... suficient timp pentru schimbări. Ieri percepeam unele lucruri altfel decât astăzi. Și  nu m-aș mira să învăț în curând că și 12 ore-i mult, și 6 ore, și 3, și o oră-i mult timp...și 30 de minute, .. sau chiar 15 minute și mai puțin, care uneori îți ajung doar să-ți savurezi cafeaua, alteori te pot învăța lecții de viață.
     Și, totuși, revin la 24 ore. Cu exact 24 ore în urmă, aș fi răspuns diferit la întrebările  „Ce faci mâine?”, „Ce faci luni?”, „Ce faci vara asta?”, „Ce faci anul acesta?”, dar mai cu seamă „Cum te simți?”. Cu exact 24 ore-n urmă, dacă aș fi pornit un cronometru pentru emoții, sau ar trebui să zic ”emoțiometru” , pentru următoarele 24 ore, adică până în acest moment, probabil ar fi bătut recordul pentru numărul de emoții înregistrate: optimism, încredere, bucurie, plictiseală, regret, îngândurare, neliniște, tristețe, indiferență, acceptare, mulțumire, .. și multe altele care mi-au scăpat.
    Ce am învățat? ..Nu știu dacă am învățat ceva nou, dar mi-am reconfirmat ceea ce am menționat cândva într-un articol"Imaginează-ţi că ai un cont în care primeşti zi de zi 86 400 lei. La sfârşitul fiecărei zile ţi se iau toţi banii necheltuiţi în ziua respectivă, iar în ziua următoare primeşti alţi 86 400 lei, şi tot aşa mai departe. Nu-i aşa că ai face tot posibilul să cheltui cât mai mulţi bani în fiecare zi? Atunci care-i problema cu timpul? De ce nu am cheltui constructiv şi cele 86 400 secunde care le primim în fiecare zi?.. ” Chiar şi acum când parcă am înţeles cât de preţios e timpul, mai am muult de lucrat cu gestionarea lui.


   Nu încerc să zic că schimbările sunt o dovadă de gestionare corectă sau greșită a timpului. Încerc să zic că trebuie să fii gata pentru schimbări imprevizibile oricând, și că indiferent că potențialele schimbări vor fi bune sau rele, axează-te pe prezent. Fii fericit ACUM, pentru că, de fapt, întotdeauna e ACUM. Prezentul e real, iar ceea ce ai simțit, spus, văzut sau auzit cu 24 ore în urmă nu poți ști cât de real a fost, nemaivorbind de viitor, care pur și simplu NU EXISTĂ.

No comments:

Post a Comment