GÂNDăcel călătorește - 7 - De la Podul Eiffel la Iași

 

11 iulie 2015, GÂNDăcel a dormit bine. Bătrânica în această noapte s-a rugat în liniște (vezi în articolul precedent despre ce e vorba). Ora 8:30: Zeci de telefoanele au început să sune concomitent (alarma). Păcat că n-a fost filmat momentul. A fost frumos. ^_^


Agitație mare de dimineață. Era una din cele mai importante zile din marș. Era ziua Podului de Flori. Era ziua când urma să trecem Podul Eiffel (granița) pe jos. Era ziua când am mers din Ungheni până-n inima Iașiului. Era o zi importantă. 
În dreapta Prutului, ni s-au alăturat mii de oameni din toată R. Moldova. De partea cealaltă a Prutului ne așteptau cu inima deschisă oamnei din toată România. Ne așteptau cu apă, cu biscuiți, cu colaci și vin. Ne așteptau ca pe niște eroi. Ne așteptau ca pe niște veterani din război. Ne așteptau ca în familie. Ne așteptau pe toți deopotrivă, cu toate că meritul cel mai mare l-au avut anume cei care au mers pe jos din Chișinău până-n Iași. A fost un moment emoționant. 

Trecuți de partea draptă a Prutului, nu mai știam cine și de unde vine, eram ca o familie mare: oameni veniți din Chișinău, oameni veniți din Cornești, oameni veniți de partea stângă a Prutului, români din partea dreaptă a Prutului. Toți de acolo. În aceeași zi, toți împreună am mers spre Iași (orașul), unde am fost cazați până în dimineața următoare, când am început o nouă zi de avenTURIST... ^_^ Revin curând. Până atunci, check the video here:


No comments:

Post a Comment