Cele 10 scopuri pentru 2016


   Un an nou, de regulă, aduce pentru fiecare o avalanșă scopuri ce urmează a fi realizate până ce anul nou devine „vechi”. Ei bine, pentru mine scopul primordial în acest an este să învăț limba germană și franceză la un nivel cât mai înalt, iar drept dovadă - am și început să lucrez la îndeplinirea acestui scop prin accesarea Duolingo - la compartimentul ”German”. În fond, nu e prima dată când încerc să învăț limba germană, întrucât atunci când am făcut sinteza verii 2014, ”învățarea limbii germane” a fost singurul scop neatins (vezi AICI).
Pentru că mi se pare imposibil să rețin tot din prima încercare, am hotărât să repet testele de câteva ori, ca ulterior să învăț cuvintele din ce în ce mai bine. Odată cu așa zisa ”repetare”, voi distribui și aici câte o lecție, pe care o voi traduce și în română pentru cei care nu cunosc engleza, dar sunt dornici să învețe germana, iar celor doritori de a învăța germana (sau o altă limbă) care sunt și cunoscători de limbă engleză le recomand să înceapă de la Duolingo

   Înainte de a încorpora prima lecție de germană, vreau să-mi prezint așa zisa ”listă cu scopuri pentru 2016”, și ..să nu vă mire că 5 din cele 10 puncte sunt legate de limbile străine. Da, am realizat că nu voi avea întotdeauna timp să învăț/dezvolt abilitățile de a comunica într-o limbă străină, iar ceea ce-mi doresc pentru viitorul meul implică, fără dubii, cunoașterea acestora. Și, asta este de fapt ceea ce contează pentru mine în 2016, și ceea ce își are timpul de înfăptuire anume acum.
 1. Să învăț limba germană (nivel cel puțin mediu)
 2. Să învăț limba franceză (nivel cel puțin mediu)
 3. Să-mi dezvolt nivelul de comunicare în limba rusă.
 4. Să-mi dezvolt nivelul de comunicare în limba engleză.
 5. Să citesc cel puțin 5 cărți în limbi străine (probabil anul acesta nu trec mai departe de rusă și engleză cu cărțile în limbă străină).
 6. Să ies din țară de cel puțin 2 ori.
 7. Să obțin o medie crescătoare la finele următoarelor 2 semestre (din mai și decembrie 2016).
 8. Să primesc un loc de muncă (cel puțin pentru perioada de vară), legal, în sfera în care studiez - Turism.
 9. Să citesc cel puțin o carte/lună. (nu-i mult, dar cu rușine admit că nu citesc nici măcar atât, în unele perioade ale anului. Ianuarie 2016 a început cu bine și în acest sens.)
 10. Să nu rup legături. Să mențin legăturile strânse cu oamenii dragi. Știu eu la ce mă refer.
..și pentru că acest articol s-a axat mai mult pe scopuri, am redus titlul de la ”Cele 10 scopuri pentru 2016. Prima lecție de germană”, la ”Cele 10 scopuri pentru 2016”, iar Prima lecție de germană apare foarte curând.

1 comment:

 1. Baftă și realizări frumoase (în sp. punct. 10)

  ReplyDelete