Embrace Diversity

Acum o lună îmi făceam valiza, ca pe 27 mai 2016 să mă întorc acasă de la Contact Making Event-ul ”Embrace Diversity” - 7 zile în compania a 30 tineri din 11 țări.

 De ce scriu abia acum despre el? Întotdeauna cele mai tari experiențe din viața mea sunt cel mai complicat de redat în cuvinte. Să le luăm pe rând.

Embrace Diversity a fost al doilea proiect Erasmus+ la care am participat eu vreodată, după Youth Exchange-ul ”It's time to drop the Curtains” din 2014. M-am convins încă o dată că și tinerii moldoveni au oportunități foarte bune de a se implica în proiecte internaționale, doar că sunt fie prost mediatizate, fie bine-ascunse de către cei care participă (păstrează oportunitățile doar pentru ei).
N-a fost primul și nici ultimul (probabil) proiect la care-am fost cea mai mică participantă alături de o persoană de aceiași vârstă cu mine. Asta, însă, nu ne-a oprit să formăm relații bune de prietenie cu participanții mult mai mari decât noi. Pe lângă experiența interculturală, am avut ocazia să cunosc câțiva din reprezentanții celor 11 țări ca fiind interesați sau chiar persoane apartenente categoriei LGBT, iar acest lucru nu a făcut decât să-mi întărească încrederea că prin diferențele care există între noi - oamenii, noi totuși suntem atâââât de asemănători!Seara interculturală a fost una de neuitat. Am cântat, am dansat, am jucat board-games și desigur am gustat dulciuri și alte gustoșenii tradiționale din Spania, Armenia, Ungaria, România, Ucraina, Malta, Regatul Unit,  Turcia și Georgia.Dat fiind faptul că ocazia de a cunoaște personal nativii atâtor țări și de a locui într-o căsuță cu ei timp de 7 zile nu se ivește prea des, nu am putut să nu mă transform într-un ”schimb valutar”. Am cerut să schimb leii mei moldovenești cu cea mai puțin valoroasă bancnotă din țara lor. Pentru Malta și Spania valuta națională e Euro, cei din Marea Britanie nu au avut cu ei niciun ”pound”, iar de la restul am primit câte o monedă sau o bancnotă cu semnăturile lor. Consider și sper că în câțiva ani colecția mea de ”bancnote cu semnături de la nativi” o să crească considerabil.
Pe toată durata proiectului am avut activități amuzante..și mai puțin amuzante. În poza de mai jos puteți vedea una din ele care a implicat muultă mișcare:Și.. cum avem și noi o poză de grup, era absolut necesar să fiu cea mai senzațională de acolo (cu ajutorul LUI, desigur).No comments:

Post a Comment