Dear Journal


 Citește în română      Read in English

Pagină destinată pentru a nota toate gândurile frumoase și doar uneori cele mai puțin frumoase care le aud și văd în jur.

19.11.2016, aceeași rutieră 135, ora 9:45
Liniște mortală. Pe la grădinița nr.2 din Trușeni urcă două fetițe (vreo 8 și respecitiv 11 ani) și bunica lor (probabil).
Fetele se așează una lângă alta. La ieșirea din Trușeni, în urma nu știu cărei discuții ele decid să facă un ”challange”. Cea mică - numără mașinile negre, iar cea mare - mașinile albe. Nebunia începe.
- ...cinci, șăpti, nouă, zece, unspriși, doispriși...
- ..patru, cinci, șase..
- NU le număra și pe cele albastre!!!
- Tu tot le numeri pe acelea sure.. șăpti, opt nouă dzăși..
Când am coborât cea mare (numărătoarea de mașini albe) avea 48, iar cea mică (numărătoarea de mașini negre) avea 35. 
 03.11.2016,  rutiera 135, ora 14:40
2 băieței de 10 - 11 ani, stau lângă mine, pe ultimile scaune ale rutierei.
La început, picii se certau cine să ofere locul unei băbuțe, și până la urmă decid să rămână ambii așezați. Rușinați de situație, probabil, unul din ei încearcă să schimbe subiectul
- Băi, dacă câștigă Dodon o să scadă leul și mai tare. Lui Europa nu îi place și euro o să fie mai puternic ca leul. O să fim săraci.
- Închipuieți băi câți bani are el. Ai vre să ai un milion acasă?
- De lei ori euro?
Am rămas uluită de ce a urmat. Unul zicea că cursul eurolui e 22, iar celălalt că e 21.9. Încercau să convertească 1 milion de lei în euro.
Dacă le-a ieșit ori nu, nu am mai aflat. Eram pur și simplu șocată de ce subiecte îi preocupă pe ei, și mă tot întrebam de unde au ei așa informație?!! 
No comments:

Post a Comment